Samenvatting + hoe nu verder?

Tijdens deze cursus heb je alles kunnen leren wat te maken heeft met affiliate marketing. Een verdienmodel waarmee het mogelijk is om een passief inkomen te creëren. Je kunt een groot aanbod aan producten, maar ook diensten promoten in ruil voor een commissie. Het vergt flink wat aandacht, maar als het eenmaal draait kan je zonder er al te veel voor te doen aardig wat winst maken.

Starten met affiliate marketing is relatief eenvoudig. Je meldt je aan bij een van de vele affiliate netwerken en vervolgens kan je met behulp van affiliate links producten gaan promoten. Aan de hand van deze link kan het platform zien dat een sale van jou afkomstig is. Je wordt hier vervolgens voor beloond in de vorm van een commissie. Er zijn talloze affiliate netwerken te vinden. De meest bekende zijn Daisycon, TradeTracker en het partnerprogramma van onder andere Bol.com maar ook Coolblue.

Op het moment dat je een niche hebt gekozen kun je gaan kijken welke producten je wilt promoten. Een niche is specifiek gedeelte van de markt. We raden altijd aan om te kiezen voor een product waar je affiniteit mee hebt. Ben je bijvoorbeeld dol op reizen, kies er dan voor om vakanties te promoten. Dit kan heel breed, maar je kunt ook kiezen voor een specifiek land waar je binding mee hebt. De kans is groter dat je daar met meer passie over kunt schrijven dan over een onderwerp dat je helemaal niet zo interessant vindt. Een goede niche moet ook over voldoende zoekvolume beschikken en is het liefst actueel.

Gebruik WordPress

Een affiliate website kan gebouwd worden met WordPress. Een gratis CMS dat vrij gemakkelijk in gebruik is. Om dit systeem te kunnen installeren zal je eerst een webhostingpakket moeten aanschaffen en een domeinnaam moeten registeren. De installatie kan worden voltooid in slechts een aantal stappen en het gebruik van WordPress heb je al snel onder de knie. De meeste functies spreken namelijk voor zich.

Een succesvolle affiliate website gaat natuurlijk gepaard met bezoekers. Om bezoekers op je website te krijgen is het belangrijk om je website te voorzien van content. Goed geschreven pagina’s maar ook boeiende artikelen die je kwijt kunt in je blog. Als je goed gevonden wilt worden is het van groot belang om een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Zo weet je exact welke zoektermen je in je artikel moet gebruiken, dat ervoor kan zorgen dat je bezoekers binnenhaalt die uiteindelijk ook echt geïnteresseerd zijn. Met een sterke tekst kun je deze bezoekers weer overtuigen om een product of dienst af te nemen zodat jij hier geld aan kunt verdienen. 

Hoe nu verder?

Met behulp van deze cursus heb je alle basisonderdelen geleerd, die nodig zijn om een succesvolle affiliate website te starten. Als je alle theorie in de praktijk brengt heb je direct een goede basis voor jouw website.

Om succesvol te zijn is het belangrijk dat je continue jezelf blijft ontwikkelen en je op de hoogte blijft van de nieuwste technieken. Neem onze cursus meerdere keren door en houd het bij de hand als je even iets niet meer weet. Je kunt natuurlijk ook onze blog in de gaten houden waar we de beste tips met je delen. Wees iedere dag opnieuw bezig met je website. Verbeter de techniek en zorg dat het wordt voorzien van nieuwe content. Het schrijven van teksten is zoals we eerder hebben vermeld een belangrijke factor als je hoog wilt ranken in de zoekmachine. Succes!